Vi på Triada AB använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK

ADAPT 400-serien - Nytt headset med in-ear hörlurar och ett nackband som är bra för både affärerna och din hörsel

2020-07-01: Utvecklingen av ADAPT 400-serien kompletterar ADAPT-linjen med det första in-ear, nackbandsheadsetet från EPOS. Men vad gör ADAPT 400-serien unik och varför är det viktigt att välja rätt silikontopp för tydlig kommunikation och din hörsel?
 

Ett mångsidigt, diskret arbetsverktyg  

För dagens mångsidiga proffs är det sällsynt att hitta en tillräckligt professionell ljud- och samtalskvalitet i kombination med en diskret, lätt nackbandsdesign. Fram tills nu. Med ADAPT 400-serien har EPOS prioriterat överlägset ljud med bekvämlighet och portabilitet. Du kan bära nackbandet hela dagen utan att ens märka att det är där, ta på dig en eller båda hörlurarna när du är i samtal, och ta av dem helt när de inte används. Om du väntar på det viktiga affärssamtalet, vibrerar nackbandet diskret vilket innebär att du aldrig kommer att missa det. ADAPT 400-serien har två varianter:

 

ADAPT 460 

För mångsidiga proffs på språng

UC-optimerat Bluetooth®-headset med in-ear hörlurar och ett nackband med medföljande BTD 800 USB-dongel och bärväska. Perfekt för flexibla användare på språng som behöver samarbeta med kollegor och affärspartner på en rad olika platser.

 

ADAPT 460T 

För företagets driftsättning av Microsoft Teams

Certifierad för Microsoft Teams med en dedikerad Microsoft Teams-knapp för att starta applikationen via en BTD 800 USB-dongel. 460T är en utmärkt lösning för företag som använder Microsoft Teams.

 

Avancerat ANC-system med fyra mikrofoner 

En annan nyckelfunktion för ADAPT 400 är ett avancerat ANC-system. Ingenjörerna på EPOS har lyckats packa ett hybrid-ANC-system i headsetet med fyra mikrofoner, vilket innebär att mångsidiga proffs kan upprätthålla koncentrationen på den uppgift de har för närvarande, även om de är ute och rör sig i ständigt föränderliga ljudmiljöer.

  

Tydliga samtal och minimalistisk design

Om du inte är främmande för att ta viktiga samtal på språng, garanterar ADAPT 400-serien samtalsklarhet var du än arbetar med en UC-optimerad och Microsoft Teams-certifierad lösning förpackad i en estetiskt tilltalande, minimalistisk design. Det finns också möjlighet att hålla kontakten med två aktivt parade Bluetooth®-enheter (upp till åtta enheter i parningslistan) samtidigt, så det inte är något problem att växla mellan mobil och dator. I kombination med ett batteri med upp till 14 timmars samtalstid kan ADAPT 400 enkelt bli din ständiga arbetskompis både på kontoret och ute på fältet, särskilt eftersom EPOS lagt mycket uppmärksamhet åt komfort och passform.

 

ADAPT 400 – överblick 

- Öka din produktivitet med ANC

- Tydliga affärssamtal med en UC-optimerad MS Teams-certifierad lösning

- Njut av överlägsen lättviktskomfort och passform

- Mångpunktsanslutning - två aktivt parade Bluetooth®-enheter samtidigt

- Prata hela dagen - 14 timmars batteritid

 

Varför är det så viktigt med rätt silikontoppar? 

Nu kommer vi till de viktiga silikontopparna, som åter igen sätter ADAPT 400-serien ett steg över andra in-ear Bluetooth®-headset. När du packar upp ditt headset kommer du att se möjligheten att välja mellan fyra silikontoppar i olika storlekar. Det är viktigt att spendera lite tid på att prova dem alla och hitta de som passar dig bäst. Det här är anledningen:

Att skydda din hörsel - dålig passform erbjuder ingen ljudisolering från ljud i omgivningen som tvingar användare att öka volymen, vilket skadar hörseln efter en tid.

Ljudkvalitet - passformen förbättrar samtalets och ljudets tydlighet och gör ANC mer effektiv eftersom ljudvågorna riktas in i öronen utan ljudläckor eller "kryphål".

Personlig passform - okänt för de flesta, men asymmetriska öronkanaler är faktiskt ganska vanligt, vilket innebär att du kanske måste använda en silikontopp av olika storlek för varje öra.

Bekväm användning - rätt storlek påverkar användarkomforten. Om du har mycket att göra på jobbet är det viktigt att välja bekväma silikontoppar för att bibehålla din totala produktivitet.


Silikontoppar är vägen framåt 

Hörlurar med styva, gjutna toppar av plast är har en standardstorlek, vilket inte ger enskilda användare någon flexibilitet för bättre passform. I bästa fall sitter de intill hörselgången och aldrig riktigt inuti den. Med så mycket ljudläckage är frestelsen att öka volymen när du ringer oemotståndlig. Dilemmat påverkar särskilt de flexibla yrkesverksamma som ständigt rör sig genom olika ljudmiljöer. Att öka volymen kan förbättra förståelsen för ett visst affärssamtal, men på sikt kan det skada din hörsel.

Silikon är ett flexibelt material med mycket elasticitet i det och är kemiskt inert, vilket innebär att det är mindre troligt att det orsakar irritation på känslig hud. Silikon är också tvättbart och hjälper därför till att upprätthålla ett hygieniskt headset till skillnad från akustiskt skum som är svårare att hålla rent.

 

Hitta rätt silikontopp

ADAPT 400-serien levereras med fyra olika silikontoppar (XS, S, M, L). Dessa har utvecklats baserat på omfattande forskning om de vanligaste storlekarna och sedan testats på verkliga användare. Att byta ett eller flera av dessa toppar bör ge dig en trevlig passform för bästa ljudkvalitet och skyddar dina öron i processen. För att byta topparna, vänd dem enligt diagrammet nedan. Den omvända silikontoppen kan sedan vändas på ljudtunneln i örat och är klar för användning.

 

Tre steg för att öka komforten 

Testa ADAPT 400-headsetet med de första silikontopparna och testa ljudet

Byt ut silikontopparna med en annan storlek och testa ljudet igen

Prova alla toppar tills du hittar de som ger bäst ljud och är mest bekväma

 

Om ett minimalistiskt headset med professionellt ljud är vad din typ av arbete kräver kan du inte gå fel med ADAPT 400-serien. Det är ett stilfullt erbjudande, lika elegant som det är funktionellt för mångsidiga yrkesverksamma. Som det första EPOS UC-optimerade headsetet med nackband är det ett populärt val bland dem som kräver subtil stil och utmärkt ljud. För mer information om ADAPT 400-serien kan du lära dig mer här.