Vi på Triada AB använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
 

EPOS äntrar marknaden för videosamarbete!

2020-01-30: Den 20 januari tillkännagav EPOS att videosamarbetsutrymmet, en marknad som för närvarande uppskattas till uppskattningsvis 1,6 miljarder euro, kommer att vara ett centralt strategiskt fokus för den nya verksamheten framöver.
 
EPOS etablerar sin position i videosamarbetsutrymmet genom en strategisk investering i Solaborate, som har utvecklat en ledande allt-i-ett-plattform för video- och ljudkommunikationsverktyg.
 
Sennheiser Communications A / S, joint venture mellan Demant A / S och Sennheiser electronic GmbH & Co. KG. har tidigare meddelat att det kommer att utvecklas i nya uppsättningar. Under 2020. kommer samarbetet att avslutas, och affärssegmenten för Enterprise Solutions och Gaming headset kommer att utvecklas som ett nytt oberoende företag, EPOS, under den globala ljud- och hörteknikgruppen Demant. Framöver kommer EPOS att tillverka och sälja den befintliga Sennheiser Communications-portföljen för Enterprise Solutions och Gaming som co-brand'as som EPOS | SENNHEISER-produkter, samtidigt som en ny EPOS-portfölj introduceras.

EPOS-portföljen kommer att stärkas ytterligare genom att EPOS nu går in på videosamarbetsmarknaden.

Jeppe Dalberg-Larsen, VD på EPOS, säger: "Inrättandet av EPOS markerar starten på ett nytt oberoende företag som specialiserat sig på ljudlösningar med en förstklassig ljudupplevelse kombinerat med ett strategiskt fokus på videosamarbetslösningar för att erbjuda högspecialiserade ljud / video-tekniker för videosamarbete till marknaden. Den strategiska investeringen i Solaborate är idealisk eftersom den samlar företagets expertis i en allt-i-ett-plattform för videosamarbete med vår starka distributionsuppsättning och djupa ljudkunskap och erfarenhet. "
 
Videokonferensmarknaden förväntas växa från uppskattningsvis 1,6 miljarder euro till mer än 2,5 miljarder euro år 2022 - en mycket attraktiv tillväxtmöjlighet och ett naturligt territorium för den nybildade verksamheten. EPOS fokus på videosamarbete gör det möjligt för företaget att leverera integrerade ljud- / videolösningar till plattformarna för nuvarande strategiska partners som Microsoft, samt att effektivt samarbeta med nyförvärvade strategiska partners som sitter i videokonferensutrymmet, till exempel Zoom.

Viktiga drivkrafter för den snabba marknadstillväxten av videokonferenser och samarbete tros allmänt påverkas av betydande förändringar på arbetsplatser och arbetssätt under de senaste åren. Efterfrågan på mer flexibla och avlägsna arbetsstilar innebär att möten blir mer och mer virtuella. Förändringar i arbetsytor som ökning av öppen plan har skapat en stark efterfrågan på små mötesrum eller "huddle-utrymmen" där arbetare kan möta i en störningsfri miljö - den perfekta installationen för virtuellt samarbete / videokonferenser. Teknologiska framsteg som internethastighet, tydlighet, stabilitet och användarupplevelse har också varit viktiga drivkrafter i den snabba antagandet av videokonferensverktyg.
 
Vi på Triada är självklart supernöjda med satsningen och ser fram emot att under 2020 introducera EPOS tillsammans med våra återförsäljare på den svenska marknaden.